happyshrimp.blogg.se

2014-11-19
17:03:35

Räkfoder

I räkfoder djungeln finns det mycket att välja på idag. När jag köper mat till mina försöker jag köpa foder där det inte är någon större procent animaliskt innehåll, en liten del i något av fodren gör dock inte så mycket :)
 
Räkorna behöver inte mata så ofta utan var tredje dag brukar jag köra på, då de till 80% lever av biofilmen som bildas i akvariet (på rutorna & inredningen).
 
Nu på sista tiden har jag gått till att mest använda "snowflake" foder, som är ett 100% naturligt foder gjort på sojabönor & ett pulverfoder "Powerfood" som innehåller lite högre procentandel animaliskt. Dessa två foder får jag direkt från en räkodlare jag lärt känna nere i Asien där hobbyn är mycket större än här i lilla Sverige :)
 
Jag änvänder mig även av ett par olika grönfoder köpta av en annan svensk odlare som hon tagit fram, det ena heter "5-örter" och är ett foder gjort på bl.a. brännässla, maskros & groblad. Sen har även hon ett pulverfoder framtaget för ynglen och det är tillverkar av algen nannochloropsis.
 
 
 
Matning med snowflakefoder
 
 
 
 
 
5-örter fodret
 
 
Vid intresse så har jag några extra påsar av Snowflake (55kr/påse á 50g) & Powerfood (80kr/påse á 25g).
Kontakt via mail: [email protected]